Ελευθερία Σδρόλια M.Sc.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου ζει και εργάζεται ως ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και κάτοχος άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου απο το 2002. Πραγματοποίησε την διπλωματική της εργασία σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής «Δαφνί»  και το πρόγραμμα «Ψυχαργώς» με θέμα την αποασυλοποιήση και την ψυχοκοινωνική σύνδεση των ανθρώπων με χρόνια ψυχικά νοσήματα.   Έχει πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στην Ψυχολογία στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών.

Έχει ολοκληρώσει το τετραετές πρόγραμμα ειδίκευσης στη Συστημική Ψυχοθεραπεία ατόμου,ομάδας και οικογένειας στο Εργαστήρι Διερεύνησης Ανθρωπίνων Σχέσεων. Πραγματοποίησε την πρακτική της  εκπαίδευση ως ψυχοθεραπεύτρια  σε ομάδα εφήβων.

Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση, βαθμολόγηση και αξιολόγηση του ελληνικού ψυχομετρικού τεστ νοημοσύνης WISC III, του ΑΘΗΝΑ Τεστ, του προβολικού τεστ  ψυχοδιαγνωστικής αξιολόγησης για παιδιά  C.A.T. καθώς και στην διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών. Είναι πιστοποιημένη  συντονίστρια-εκπαιδεύτρια σχολών γονέων.  Έχει παρακολουθήσει πλήθος επιμορφωτικών σεμιναρίων για την ψυχοθεραπεία σε φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Από το 2004 εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια παιδιών, εφήβων και  οικογένειας. Για πολλά χρόνια  διετέλεσε επιστημονικά υπεύθυνη σε δομές ψυχικής υγείας. Έχει εργαστεί ως ψυχολόγος στην διεπιστημονική ομάδα της Ε.ΨΥ.ΠΕ. (παιδοψυχίατρος Ι. Τσιάντης).  Το 2012 ίδρυσε το EMPSYCHON THERAPY, όπου εργάζεται ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμου (παιδιά, έφηβοι , ενήλικοι), ομάδας, ζεύγους και οικογένειας. Είναι τακτικό μέλος της ΕΛΕΣΥΘ.

Κορίνα Ειρήνη Καραπετρίδη M.Sc.
Λογοθεραπεύτρια – Φωνοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε στο Οντάριο του Καναδά, όπου και έζησε τα 6 πρώτα χρόνια της ζωής της. Έπειτα εγκαταστάθηκε με την οικογένεια της στην Αθήνα, όπου φοίτησε σε αγγλόφωνο δημοτικό και έπειτα ελληνόφωνο γυμνάσιο και λύκειο. Ζει και εργάζεται στα νότια προάστια της Αθήνας. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Είναι πτυχιούχος του τμήματος λογοθεραπείας του Ανώτατου Τεχνολογικού Ιδρύματος Ηπείρου από το 2006 και εκπόνησε τη διπλωματική της έρευνα σε συνεργασία με το παιδιατρικό νοσοκομείο Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού”.

Το 2007 ολοκήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Newcastle του Ηνωμένου Βασιλείου, με τίτλο Master of Science in Human Communication Disorders. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Newcastle University.

Από το 2009, όπου εγκαταστάθηκε και πάλι στην Αθήνα εργάζεται ως λογοθεραπεύτρια. Καθώς  είναι δίγλωσση αναλαμβάνει περιστατικά στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, με ιδιαίτερη εμπειρία στα δίγλωσσα παιδιά που χρήζουν υποστήριξη και στις δύο γλώσσες.

Από το 2011 εργάζεται και ως εξωτερικός συνεργάτης ιδιωτικού Αγγλόφωνου σχολείου όπου αναλαμβάνει την αξιολόγηση καθώς και την αποκατάσταση μαθητών που αντιμετωπίζουν διαταραχές λόγου ή/και μαθησιακές δυσκολίες.

Έχει εκπαιδευτεί σε πολλές και εξειδικευμένες μεθόδους παρέμβασης, μεταξύ των οποίων TEACCH, PECS, Makaton, Palin PCI. Από το 2013 είναι πιστοποιημένη φωνοθεραπεύτρια και στα τρία επίπεδα της μεθόδου Voicecraft. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων για τη διγλωσσία, τις αναπτυξιακές και επίκτητες διαταραχές λόγου και επικοινωνίας.

Από το 2015 είναι επιστημονικός συνεργάτης στο Empsychon Therapy στον τομέα της διάγνωσης και αποκατάστασης διαταραχών λόγου, ομιλίας και φωνής σε παιδία, εφήβους και ενήλικες.

Σπανού Στέλλα M.Sc.
Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.

Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και έλαβε άδεια άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου το 2002, έχοντας πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στην Ψυχιατρική Κλινική του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Το 2007 ολοκλήρωσε τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική -Οικογενειακή και Ομαδική- Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων, ενώ το ίδιο έτος έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στη “Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού ” από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εκπονώντας έρευνα με θέμα: «Bullying at work- Ψυχολογική παρενόχληση στον χώρο εργασίας».

Πιστεύοντας και η ίδια στην έννοια της βιωματικής εκπαίδευσης, εντάχθηκε σε θεραπευτική ομάδα συστημικής προσέγγισης και ολοκλήρωσε την προσωπική της θεραπεία. Επίσης, παρακολουθεί συνεχώς σεμινάρια, εκπαιδεύσεις και συνέδρια στον τομέα της ψυχοθεραπείας και της ψυχικής υγείας.

Έχει εργαστεί στο Κέντρο Ημέρας του Γενικού Νοσοκομείου “Ασκληπιείο” Βούλας στα πλαίσια προγράμματος Stage, ενώ από το 2010 έως το 2013 συνεργάστηκε με το Ίδρυμα Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπ. Παιδείας ως σύμβουλος-εκπαιδεύτρια στο έργο “Σχολές Γονέων”. Για μια δεκαετία, από το 2009 έως το 2019, επικεντρώθηκε στους τομείς της ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας παιδιών και εφήβων, καθώς και της συμβουλευτικής γονέων, σε συνεργασία με κέντρα ειδικών θεραπειών. Από το 2020 είναι εξωτερική συνεργάτις της Εθνικής Γραμμής Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Υγείας, με την επιστημονική υποστήριξη της Α' Πανεπιστημιακής Κλινικής του Αιγινητείου Νοσοκομείου, στο τμήμα Βραχείας Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής.

Από το 2010 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρεί γραφείο στην περιοχή του Χαλανδρίου, όπου δουλεύει ψυχοθεραπευτικά και συμβουλευτικά, σε ατομικό και ομαδικό πλαίσιο, με εφήβους και ενήλικες, καθώς και με γονείς.

Είναι συνεργάτις του EMPSYCHON THERAPY από το 2016.

Βασίλης Γαλάνης
Ψυχίατρος

Ο Βασίλης Γαλάνης είναι  ψυχίατρος και συνεργάτης του EMPSYCHON THERAPY.

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην ιατρική σχολή του Semmelweis Medical School, Budapest Hungary το 1995 και έλαβε ειδικότητα Ψυχιατρικής το 2004. Είναι υποψήφιο μέλος της Ελληνικής Ψυχαναλυτικής Εταιρίας.